Kreme za lice su jedan od kozmetičkih preparata koji vjerovatno svaka žena ima u svojoj torbici. O kakvoj kremi se radi, zavisi od toga da li je namjenjena za lice, ruke, suvu ili masnu kožu, protiv vjetra ili protiv uv zračenja itd.

Veliki broj tih krema i daju neke rezultate, samo je potrebno naći pravu, tj. onu koja odgovara vašem tipu kože. Stoga ste vjerovatno isprobali niz preparata, što skupljih što jeftinijih, a sve u cilju da neđete adekvatnu.

Da li skupo znači i dobro?

Ne znači naravno. Ono što se svakako dobro prodaje jesu proizvodi brendiranih proizvođača. Tu  značajan udio ima i to ime koje stoji na pakovanju. Ali to ime ne mora da bude garant da će ta krema vama odgovarati.

Kako odabrati pravu kremu za lice – šta kažu dermatolozi?

Oni potvrđuju gore pomenutu tezu. Dakle bitno je da obratite pažnju na sastav samog proizvoda. To treba da bude primarno sa vaše strane, a ako se to poklopi sa dobrim brendingom i vašom kupovnom moći onda je to pun pogodak.

Na tržištu takođe postoje i proizvodi za koje niste čuli a kojima možda treba dati šansu. Stoga ćemo u nastavku pokušati da vam približimo neke od tih proizvoda. U pitanju su anti – aging kreme koje će vam pomoći da vaše lice održite svježim i mlađim.

Goji krema – Proizvod iz ruske kompanije Hendel koji je efikasan preparat u borbi protiv bora. Glavni sastojak ove kreme jesu goji bobice koje su u upotrebi uglavnom na Dalekom istoku. Pored toga krema je bogata aminokiselinama, gvožđem, betainom, vitaminima B, C i E.

Upotreba Goji kreme doprinosi obnavljanju kože, izjednačavanju tena, smanjivanju upalnih procesa te daje svježinu licu. Više o samo kremi i njenim dejstvima na ovom linku.

Black Mask – Maska namjenjena za prištiće i mitisere. Dakle ovde se ne radi o klasičnoj kremi, već je u pitanju maska za lice koja dubinski čisti kožu licu. Boravak napolju, ispred računara i televizora doprinosi tome da naša koža pokupi čestice prljavštine, što je prvu uslov za nastanak mitisera. Najvažniji sastojak ove maske jeste bambusov ugljen koji dubinski čisti ona problematična područja. Više o samoj kremi na linku.

Inno Gialuron – još jedan preparat sličan Goji kremi. Dakle prvenstveno namjenjen smanjenu bora i zatezanju kože lica. Glavni sastojak je hijaluronska kiselina zahvaljujući kojoj obezbjeđuje duboku hidrataciju kože. Pored toga folna kiselina, ekstrakt čaja, ekstrakt algi fukus i laminaria čine njen inovativni sastav što je izdvaja od ostalih krema slične ili iste namjene. U svakom slučaju naša preporuka.

Ovde smo vam pokušali približiti par proizvoda koji su namjenjeni uklanjanju bora i čišćenju lica, a koji nisu previše eksponirani na tržištu. Zašto ne pobjeći od standardnih normi i pravila i pokušati nešto novo.

Hvala na čitanju

 

 

Author

Autor na blogu sa višegodišnjim iskustvom iz oblasti fizikalne terapije, fitnessa i programa ishrane.

Write A Comment